BB Glow+LED therapie

**BB Glow Behandeling: Een Stralende Huid Zonder Make-up**

BB Glow is een populaire huidbehandeling die streeft naar een egale, stralende teint. Deze behandeling maakt gebruik van fijne naalden en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de indrukwekkende resultaten die het kan opleveren.

**Hoe Werkt de BB Glow Behandeling met Fijne Naalden?**

De BB Glow behandeling maakt gebruik van een speciale huidvriendelijke kleur dat microscopische hoeveelheden plantaardige pigmenten bevat. Deze pigmenten worden met behulp van fijne naalden en een microneedling pen in de bovenste laag van de huid gebracht. Dit zorgt voor een natuurlijke dekking van oneffenheden, verkleuringen, pigmentvlekken, sproeten en littekens, en stimuleert tegelijkertijd de productie van collageen. Het resultaat is een egalere huidskleur en een verjongend effect.

**Is er Pijn of Ongemak?**

Tijdens de BB Glow behandeling kunnen sommige mensen milde pijn of ongemak ervaren, vergelijkbaar met een lichte tinteling op de huid. Dit kan afhankelijk zijn van de individuele gevoeligheid. Voor de meeste mensen is de behandeling echter goed te verdragen.

**Voor Wie Is de BB Glow Behandeling Geschikt?**

– **Ouderdomsvlekken:** BB Glow is geschikt voor mensen met ouderdomsvlekken. Het kan helpen bij het verminderen van deze huidproblemen, waardoor een egale teint wordt bereikt.

– **Donkere Huidskleuren:** BB Glow is geschikt voor mensen met donkere huidskleuren. Het kan helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals ouderdomsvlekken, pigmentvlekken, sproeten, hyperpigmentatie, acne littekens en het bereiken van een egale huidskleur.

– **Pigmentvlekken en Sproeten:** BB Glow is bijzonder geschikt voor mensen met pigmentvlekken en sproeten. Het kan helpen bij het verminderen van deze huidproblemen, waardoor een egale teint wordt bereikt.

– **Donkere Kringen Onder de Ogen:** BB Glow is ook effectief voor het verhelderen van donkere kringen onder de ogen, waardoor een frissere uitstraling wordt bereikt.

**Hoe Vaak Moet Je de BB Glow Behandeling Ondergaan?**
Meestal wordt aanbevolen om een reeks van 3-4 behandelingen met tussenpozen van 2-4 weken te ondergaan om de gewenste resultaten te bereiken. Na deze initiële reeks kunt u de behandeling om de paar maanden herhalen om het effect te behouden.

**Wanneer Zijn de Resultaten Zichtbaar?**

Direct na de behandeling ziet u al een verbetering in uw huidskleur. Het volledige effect van de behandeling wordt echter meestal pas na enkele dagen zichtbaar, aangezien de huid even tijd nodig heeft om te herstellen. Na een paar weken zult u de volledige resultaten van de behandeling kunnen bewonderen.
Na microneedling kan de huid droog aanvoelen, strak en schilferen als onderdeel van het genezingsproces. De micro-wondjes in de huid kunnen leiden tot uitdroging en een gevoel van spanning, en dit kan gepaard gaan met schilfering van de huid, waarbij dode huidcellen geleidelijk worden afgestoten. Het is belangrijk om hydraterende crèmes te gebruiken en de instructies van je zorgverlener op te volgen om de huid comfortabel te houden tijdens het herstelproces. Dit gevoel van droogheid, spanning en schilfering is gebruikelijk na microneedling en hoort bij het genezingsproces.

**Voor en Na de Behandeling: Huidverzorgingstips**

– Voor de behandeling: Het is belangrijk om uw huid goed te reinigen en te hydrateren voordat u de BB Glow behandeling ondergaat. Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik geen agressieve huidverzorgingsproducten en retinol enkele dagen voor de behandeling.

(Voor de beste resultate met microneedling raden we aan om de eerste dagen hyaluronzuur Serum te gebruiken, gevolgd door dagelijks gebruik. Vanaf de tweede dag kunt u
overgaan op vitamine C serum.)

– Na de behandeling: Gedurende enkele dagen na de behandeling moet u direct zonlicht vermijden en een zonnebrandcrème met een hoge SPF dragen. Zorg ervoor dat u milde en hydraterende huidverzorgingsproducten gebruikt om de huid te kalmeren en te beschermen.

**LED-Therapie: Verlichting Na een Stralende Huid**

LED-therapie, of Light Emitting Diode-therapie, is een niet-invasieve huidverzorgingsbehandeling die gebruikmaakt van verschillende lichtkleuren om specifieke huidproblemen aan te pakken en de huid te verjongen. Deze technologie wordt steeds populairder vanwege de effectieve resultaten en het gebrek aan bijwerkingen of hersteltijd. Hier bespreken we enkele van de meest gebruikte lichtkleuren in LED-therapie en hun voordelen.

**1. Rood Licht:**

Rood licht wordt vaak gebruikt om de productie van collageen te stimuleren en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Het helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid er jonger en strakker uitziet. Bovendien kan rood licht ontstekingen verminderen en de genezing van de huid versnellen.

**2. Blauw Licht:**

Blauw licht wordt vaak ingezet voor de behandeling van acne. Het heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het doden van de bacteriën die acne veroorzaken. Het kan ook talgproductie verminderen, waardoor de kans op nieuwe acne-uitbraken kleiner wordt.

**3. Groen Licht:**

Groen licht wordt gebruikt om huidverkleuringen en pigmentvlekken aan te pakken. Het kan helpen bij het egaliseren van de teint en het verminderen van roodheid. Groen licht heeft een kalmerend effect en kan de gevoelige huid kalmeren.

**4. Geel Licht:**

Geel licht wordt vaak gecombineerd met rood licht om de bloedcirculatie te verbeteren en de algehele gezondheid van de huid te ondersteunen. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de algehele huidskleur.

**5. Infrarood Licht:**

Infrarood licht dringt dieper in de huidlagen door en wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting en ontstekingsremmende doeleinden. Het kan helpen bij het verminderen van spierpijn en gewrichtspijn, evenals de bevordering van een snellere wondgenezing.

LED-therapie is een veilige en effectieve manier om verschillende huidproblemen aan te pakken zonder de risico’s en ongemakken van invasieve procedures. Het is geschikt voor alle huidtypes en is vaak pijnloos.

Na microneedling kan de huid droog aanvoelen, strak en schilferen als onderdeel van het genezingsproces. De micro-wondjes in de huid kunnen leiden tot uitdroging en een gevoel van spanning, en dit kan gepaard gaan met schilfering van de huid, waarbij dode huidcellen geleidelijk worden afgestoten. Het is belangrijk om hydraterende crèmes te gebruiken en de instructies van je zorgverlener op te volgen om de huid comfortabel te houden tijdens het herstelproces. Dit gevoel van droogheid, spanning en schilfering is gebruikelijk na microneedling en hoort bij het genezingsproces.