Plasma pen

De prijs is een indicatie en wordt in overleg na een intake bepaald.

Intake gesprekken zijn gratis 

Pigmentvlekken vanaf prijs per zone… 39,00

Fibroom (steelwratje) vijf wratjes …39,00

Plasma pen behandeling

De plasmabehandeling, uitgevoerd met een plasmapen, is een niet-invasieve cosmetische procedure die wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het verwijderen van wratjes, pigmentvlekken, en het verminderen van rode adertjes. Hier is een gedetailleerde beschrijving van wat het inhoudt, hoe het werkt, de nazorg, en wat je kunt verwachten:

1. Wat is een plasmabehandeling?

Een plasmabehandeling maakt gebruik van gecontroleerde elektrische energie om kleine ionisatieflitsen te creëren, waardoor kleine puntjes (plasmabogen) op de huid ontstaan. Deze puntjes verdampen de huid op microniveau, wat resulteert in de verwijdering van de bovenste huidlaag en het stimuleren van de vernieuwing van collageen en elastine.

2. Wat doet een plasmabehandeling?

De plasmabehandeling kan worden gebruikt voor het verwijderen van wratjes, het verminderen van pigmentvlekken en het verminderen van rode adertjes. De gecontroleerde flitsen helpen bij het vervagen of verwijderen van deze huidproblemen door de bovenste laag van de huid te behandelen.

3. Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Tijdens de behandeling wordt de plasmapen nauwkeurig op de te behandelen gebieden gericht. De specialist creëert kleine puntjes op de huid, die de ongewenste huidproblemen aanpakken. De duur van de behandeling en het aantal sessies kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en het te behandelen gebied.

4. Hoe voelt een plasmabehandeling aan?

Tijdens de behandeling kan een lichte tinteling of warmte worden gevoeld op de behandelde gebieden. De meeste mensen ervaren minimale ongemakken tijdens de procedure. Voor gevoeliger gebieden kan een verdovende crème worden aangebracht om eventueel ongemak te verminderen.

5. Nazorg na een plasmabehandeling:

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?
Na de behandeling vertoont de huid een roodachtige kleur en kunnen er licht tot donkerbruine puntjes worden waargenomen. Binnen twee dagen kan er zwelling optreden, die meestal na 3-4 dagen afneemt. De donkere puntjes ontwikkelen zich tot korstjes en zullen vanzelf afvallen binnen 5 tot 7 dagen. Onder deze korstjes verschijnt nieuwe, lichtroze huid. Het is van essentieel belang om deze huid goed te beschermen tegen externe invloeden, vooral tegen de zon en UV-licht. Na 2 dagen kan er foundation worden gebruikt om de puntjes te camoufleren.
Het wordt aanbevolen om het behandelde gebied gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling niet bloot te stellen aan water.